Brooks 10k Champions Run

Brooks 10k Champions Run
 • LOOP IN DE VOETSPOREN VAN KAMPIOENEN

  LOOP IN DE VOETSPOREN VAN KAMPIOENEN

  Tijdens de EK Atletiek 2016 laten Europese topatleten zich in Amsterdam van hun beste kant zien. Ook jij kunt meedoen! Op zondag 10 juli loop je in de voetsporen van de kampioenen tijdens de Brooks 10K Champions Run, die je voert over het EK-parcours dwars door de bruisende Amsterdamse binnenstad met duizenden fans en volop entertainment langs de route. Start en finish is op het Museumplein.

  Wil je meedoen en ‘shinen’ op de wervelende slotdag van de EK?Schrijf je dan nu in voor deze onvergetelijke 10 kilometer loop. Iedereen kan meedoen: zowel beginnende als ervaren lopers, loopgroepen en bedrijfsteams. Come and join the fun!

  Schrijf je nu in

Informatie

Het startschot van de Brooks 10K Champions Run wordt gegeven op 10 juli 2016 om 11.30 uur op het Museumplein. Deelname aan de Brooks 10K Champions Run bedraagt €29,50-.

Inbegrepen:

 • Startnummer met voornaam
 • Verzorgingsposten voor, tijdens en na de loop
 • Kledinginname
 • Voor elke inschrijving wordt 1 euro gedoneerd aan de Johan Cruyff Foundation
 • Videoservice 

Gratis extra

 • Brooks Running Shirt - Special EK Edition


 

Als trotse sponsor van de EK Atletiek 2016 en titelsponsor van de Brooks 10K Champions Run, schenkt Brooks aan alle deelnemers een speciaal hiervoor ontworpen technisch running shirt. Het shirt wordt kosteloos toegestuurd.

Johan Cruyff Foundation

Met inschrijving voor de Brooks 10K Champions Run steun je automatisch de Johan Cruyff Foundation, social partner van de EK Atletiek 2016. De Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar om te gaan en ontwikkelen ze zichzelf. De Cruyff Foundation brengt elke week meer dan 100.000 kinderen wereldwijd in beweging dankzij de meer dan 200 Cruyff Courts, de meer dan 200 basisscholen met een Schoolplein14 en door de ondersteuning van sportprojecten en activiteiten voor gehandicapte kinderen.

Meer over de Johan Cruyff Foundation

 

Deelnemersboekje

Lees alle laatste informatie in het deelnemersboekje.

Download het boekje hier

Brooks

RUNNING SHIRT

Als trotse sponsor van de EK Atletiek 2016 en titelsponsor van de Brooks 10K Champions Run, schenkt Brooks aan alle deelnemers een speciaal hiervoor ontworpen technisch running shirt. Het shirt wordt kosteloos toegestuurd.

OVER BROOKS

De Brooks 10K Champions Run wordt mogelijk gemaakt door Brooks.Al meer dan 100 jaar inspireert Brooks mensen om te hardlopen en een actief leven te leiden. Het recept voor het succes van Brooks is eenvoudig:

Allereerst baseren we ons op grondig biomechanisch onderzoek.
Daar voegen we een goeie dosis inzicht in onze hardloopcultuur aan toe.
Op die manier leveren we die premium gear die hardlopers willen EN nodig hebben!

We mixen dit met innovatief productontwerp en optimaliseren telkens weer de ‘fit & feel’.
Dit alles besprenkelen we met ‘het-glas-is-halfvol’ en ‘vier elke run’ spirit!

Alles wat we doen ademt onze Brooks ‘way of life’....RUN HAPPY!

 

AA Drink

AA DRINK

AA Drink is de meest gebruikte sportdrank onder hardlopers in Nederland. Wij kennen hardlopers door en door en weten precies wanneer welke sportdrank vereist is om optimaal te presteren. Als trotse supplier van de Brooks Champions Run en de EK atletiek, voorziet AA Drink alle atleten van de juiste sportdrank op het juiste moment. Alleen zo worden echte topprestaties geleverd!

ISO LEMON OP 5 KM EN FINISH

Tijdens de Brooks Champions Run zal AA Drink de lopers voorzien van AA Drink Iso Lemon. Dankzij de isotone samenstelling van Iso Lemon worden verloren vocht en mineralen (elektrolyten) weer razendsnel terug aangevuld. Er is een AA Drink drankpost op 5km en op de finish bij het Museumplein.

WELK GEBRUIKSMOMENT?

Wist je dat we voor elk gebruiksmoment een sportdrank beschikbaar hebben? Elk gebruiksmoment heeft namelijk zijn eigen unieke sportdrank. Zo gebruik je AA Drink Pro-Energy het beste voordat je gaat sporten, AA Drink Iso-Lemon tijdens het sporten en AA Drink High Energy vooral na het sporten. Bekijk de gebruiksmomenten en specifieke productinfo per sportdrank op onze website

 

FAQ

Onderstaand vind je een overzicht van veel gestelde vragen over de Brooks 10k Champions Run. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, stuur dan een mail naar brooksrun@amsterdam2016.org.

Deelnemers

Wanneer en waar vindt de Brooks 10k Champions Run plaats?

De Brooks 10k Champions Run vindt plaats op zondag 10 juli, de slotdag van de EK Atletiek 2016. Start en finish van de loop is op het Museumplein in Amsterdam. Om 11.30 uur is de start van de Brooks 10k Champions Run. Deelnemers zijn verplicht om minimaal vijf minuten voor de start in de startvakken aanwezig te zijn.

Is er een tijdslimiet?

Ja, de tijdslimiet is 90 minuten. Iedere deelnemer die later passeert, zal uit de wedstrijd genomen worden.

Hoe geschiedt de tijdsregistratie?

De tijdregistratie geschiedt door gebruik te maken van de MYLAPS BibTag chip.

Inschrijving

Wanneer sluit de inschrijving?

Let op: de reguliere inschrijving sluit op zondag 26 juni 2016 23.59. Inschrijven vanaf maandag 27 juni t/m vrijdag 8 juli tot 12:00 betekent:

- Startnummer en shirt afhalen op Museumplein, zondag 10 juli tussen 10:00 - 12:00 op vertoon van de bevestigingsmail;
- In de bevestigingsmail ontvang je ook de URL van het programmaboekje;
- Geen naam op shirt en startnummer
- Geen mogelijkheid tot het bestellen van de medaille
- Starten in laatste startvak (13.15 uur)

Is het mogelijk om met een groep in te schrijven?

Inschrijving geschiedt alleen op individuele basis. Wel is het voor bedrijven mogelijk om deel te nemen met een team van klanten of collega’s. Informeer hiervoor naar de Business Run pakketten.

Wat is het inschrijfgeld?

Deelname aan de Brooks 10k Champions Run bedraagt €29,50 (exclusief boekingskosten). Dit is inclusief een gepersonaliseerd startnummer met voornaam verzorgingsposten voor, tijdens en na de loop, kledinginname en nog veel meer. Voor elke inschrijving wordt bovendien 1 euro gedoneerd aan de Johan Cruyff Foundation, social partner van de EK Atletiek 2016. Brooks schenkt alle deelnemers een speciaal ontworpen technisch running T-shirt. Het T-shirt wordt kosteloos toegestuurd.

Wanneer en hoe ontvang ik mijn startbewijs?

Ongeveer twee weken voor het evenement worden het running shirt en startnummer via de post opgestuurd naar adressen in Nederland. Iedereen die zich na 15 juni inschrijft en internationale deelnemers kunnen hun shirt en startnummer op 10 juli vanaf 9.00 uur afhalen op het Museumplein.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?

Nee, het deelnamebewijs en startnummer van de Brooks 10k Champions Run zijn niet overdraagbaar.

Is er een minimumleeftijd voor deelname?

Minimale leeftijd voor deelname aan de Brooks 10k Champions Run is 16 jaar.

Praktisch

Hoe is het Museumplein bereikbaar?

Op 10 juli, de dag van de officiële EK halve marathon en de Brooks 10k Champions Run, zal een groot gedeelte van de Amsterdamse binnenstad gestremd zijn voor verkeer. Reis daarom met het openbaar vervoer en plan je reis via www.gvb.nl.

Is er kledinginzameling?

Vlak bij de start en finish van de Brooks 10k Champions Run wordt gezorgd voor kledinginzameling. Hier kun je voor de run je bagage afgeven en na afloop weer ophalen. Let op: de organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor verloren kledingstukken of andere eigendommen.

Kan ik met kinderwagen of huisdier deelnemen?

Het meenemen van (huis)dieren en voorwerpen zoals kinderwagens, spandoeken, enzovoort is niet toegestaan.

Startvakken

De indeling van de startvakken:

11.30 uur Brooks, partners, VIP Business Run (blauw)
11.45 uur Business Run, Studenten Run (geel)
12.00 uur Leden Le Champion (rood)
12.15 uur Recreatie 1 (groen)
12.30 uur Recreatie 2 (oranje)
12.45 uur Recreatie 3 (paars)
13.00 uur Recreatie 4 (wit)
13.15 uur Recreatie 5 (roze)
Finish is om 15.00 uur.

International Partners
national partner
national sponsors
national suppliers
Host Institutions
media partners
social partner
host broadcaster