Filmcompetitie

 • Introductie

   

  Introductie

  Van 6 tot en met 10 juli 2016 vinden in Amsterdam de Europese Kampioenschappen Atletiek plaats. Maar liefst 1.300 atleten uit 51 landen gaan op jacht naar medailles in 46 atletiekdisciplines. Het historische Olympisch Stadion en het Museumplein vormen het strijdtoneel van dit unieke sportevenement dat voor de eerste maal in Nederland gehouden wordt: Athletics like never before!

  Onze Helden

  Dit is hét moment waarop de schijnwerpers op onze atletiekhelden worden gericht. Met zo’n 60 man sterk vertegenwoordigen zij ons land. Maar wie zijn die helden eigenlijk? Tijd om een aantal van hen beter te leren kennen!

  Bekijk de helden

Informatie

6 Films

In totaal zijn 6 teams aan de slag gegaan om de sterrenstatus van 6 van onze atleten een flinke boost te geven. De videos gingen op 28 maart, 100 dagen voor de start van de EK, in première in Amsterdam. Daarna wordt in een stemronde door het publiek samen met het oordeel van de jury de winnaar bepaald. Naast eeuwige roem wint dit team een grandioos VIP-arrangement tijdens de EK Atletiek 2016! Je kunt tot en met 8 april stemmen. 

6 Teams

 • Team Jelly Films (Jelle Tigchelaar & Jelle-Jan van der Wagt) met Femke Pluim
 • Team Groningen (Els Kijlstra & Tessa Vogelaar) met Thijmen Kupers
 • Team Tandem2 (Jasper van Leeningen & Engel Mulder) met Eelco Sintnicolaas
 • Team Video2Web (Anja Robertus & Geert van Tol) met Jip Vastenburg
 • Team Robin, Rutger en Itai (Robin Korving, Rutger van Leeuwen & Itai Verhoeckx) met Gregory Sedoc
 • Team Vilm (Benjamin van den Brink & Katrien ter Beek) met Ranki Oberoi

Experis en de 6x6 EK Atletiek 2016 Filmcompetitie

Experis is trotse National Sponsor van de EK Atletiek 2016. En dat is geen toeval. Experis stimuleert haar professionals om steeds weer het maximale uit zichzelf te halen. Zoals topsporters dat dagelijks doen. Door unieke drijfveren te ontdekken en talent verder te ontwikkelen, halen zij op persoonlijke kracht hun doelen. En dát is precies waarin wij geloven. Professionals die voortdurend bewegen, professioneel en persoonlijk. Om zo sneller te groeien en vooruit te komen!

Experis’ filosofie, geboren in 1986, past bij deze tijd. Waarin eigen initiatief, ontwikkeling en ondernemerschap belangrijk zijn. Daarom werken wij samen met bedrijven die deze ontwikkeling stimuleren en omarmen. En met professionals die met plezier werken vanuit hun unieke drijfveren.

Symbool daarvoor staat de 6x6 EK Atletiek 2016 Filmcompetitie. Zes startende, getalenteerde filmmakers brengen in teams van twee, zes gevierde topatleten inspirerend en authentiek in beeld in aanloop naar de EK Atletiek 2016. Wat drijft ze, houdt ze in beweging en gefocust op weg naar het realiseren van hun droom?

Informatie

Films

6 teams van jonge filmmakers zijn weken druk bezig geweest met korte portretten van 6 Nederlandse topatleten. Samen met de jury hebben jullie gekozen welke film het beste is. De publieksprijs is gewonnen door Team Tandem met in de hoofdrol Eelco Sintnicolaas. De stemmen van de jury gingen naar het filmpje met Ranki Oberoi. Bekijk alle filmpjes hier nogmaals. 

International Partners
national partner
national sponsors
national suppliers
Host Institutions
media partners
social partner
host broadcaster